Com funciona el sistema Miceli Micro?

Miceli Micro ® és un sistema de gestió de comunitats de compostaires, de forma que enregistren les quantitats de materials orgànics que composten en els diferents models de compostador, i l’Ajuntament pot reconèixer-los la feina feta amb una desgravació fiscal de la taxa de deixalles.

A la vegada es pot contactar amb una comunitat de compostaires per a resoldre dubtes i intercanviar experiències.

Per últim, l’Ajuntament disposa de totes les quantitats de matèria orgànica gestionada de forma real pels microgestors del municipi, i aquest fet, permet de redimensionar es rutes i serveis de recollida de deixalles, estalviant costos, energia i millorant sobretot els ratis ambientals del servei.

Quan costa?

El compostador es pot finançar a través de tres vies, el percentatge de cadascuna d’aquestes tres vies depèn del tipus de projecte que tingui l’Ajuntament:

• Un percentatge el subvenciona l’administració com a projecte d’auto compostatge i economia circular.
• Un altre percentatge el finança directament l’Ajuntament per a promocionar la gestió de la fracció orgànica en origen.
• La resta el paga l’usuari, que el pot finançar amb els dos primers anys de desgravació fiscal de la taxa municipal.

L’aplicació aPP de Miceli és gratuïta

Qui ho pot demanar?

• Ciutadans directament des del web miceli.cat. Dóna’t d’alta de Micro Gestor i comunica-ho de forma automàtica al teu ajuntament, perquè et modifiqui la taxa de deixalles.

• Ajuntaments que vulguin implantar autocompostatge com a EINA POTENT de gestió de la fracció orgànica, estalviant molts recursos econòmics en el servei, obtenint beneficis ambientals, augmentant la qualitat del servei als ciutadans i creant una comunitat de compostaires que vetllaran pel medi ambient.

• Grans Generadors (bars, restaurants, cases de turisme rural, càmpings, refugis de muntanya, etc.).
Fent-se micro-gestors poden estalviar-se fins a un 40% de la taxa de deixalles, i tots sabem el què costa en el nostre negoci!

• Escoles: el projecte Miceli té tantes possibilitats a les escoles que el seu component educatiu i sensibilitzador no té límits! Amb l’App els alumnes poden fer estudis i treballs de compostatge, fer grups per a portar l’orgànica al compostador, poden fer premis, jocs i concursos, i poden comunicar-se amb altres escoles que estan fent el mateix. Seran uns autèntics Micro Gestors de residus.

Com demanar-ho?

A través del formulari, feu comanda del compostador directament i rebreu totes les instruccions per fer-se Micro Gestor. En cas que sigueu Ajuntament, Escola o comunitat, demaneu oferta i assessorament a través del mail de miceli.